Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I genåbningsplanen står der, at konferencer kan åbne med coronapas fra 6. maj. Men der er ingen yderligere forklaring om tilladte antal deltagere eller andre restriktioner, skriver Berlingske.

”Vi skal hurtigst muligt have noget klarhed om forsamlingsforbuddet. Det var noget af det sidste, der røg før anden nedlukning med et forbud mod op til 500 mennesker ved siddende arrangementer. Nu skal vi også vise coronapas, så det burde give anledning til at lempe på nogle af restriktionerne, så vi faktisk får mulighed for at drive vores virksomheder,« siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA.

Hun bakkes op af Søren Søltoft Holmboe, hoteldirektør for Hotel Opus, som fortæller, at den er to minutter i lukketid for branchen. Flere af os risikerer at dø lige om lidt, siger han. Hos Hotel Opus i Horsens kommer cirka 70 procent af omsætningen normalt fra kurser og konferencer. Noget de lige nu ikke kan udføre og har svært ved at planlægge med manglende viden om, hvordan eller hvornår forsamlingsforbuddet bliver løftet.

Hoteldirektører ønsker millioner på bordet

De store konferencecentre og hoteller i København efterlyser kommunale millioner til at betale internationale events og konferencer for at komme til hovedstaden. Kommunens viceborgmester giver forslaget en blank afvisning.

Log ind