I Danmark har vi i store træk været gode til at i at holde smitten nede i coronaens første år, hvilket desværre ikke er tilfældet i andre dele af Europa og verden. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at handle ansvarligt og forsvarligt i takt med, at vi genåbner Danmarks grænser, skriver Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA i et indlæg på Fyens.dk.

”I Horesta mener vi, at tests bør erstatte det nuværende krav ved indrejse til Danmark, hvor personer der kommer til Danmark bliver bedt om at isolere sig i 10 dage. Samtidig ved vi allerede nu, at mange af de potentielle gæster fra udlandet vil være vaccineret, når vi når til sommer. Her bliver en effektiv håndtering af det fælleseuropæiske coronapas af stor betydning. Tilsammen kan det give en volumen i antallet af turister i det syddanske, som vil være afgørende i arbejdet med at få turismeerhvervet på fode igen.”

Men der skal handles nu, lyder budskabet, for mange rejsende booker i god tid. Vi ser mange af de europæiske destinationer, som vi konkurrerer med, komme med klare udmeldinger om, hvorledes de forventer at modtage gæster i sommeren. Vi må ikke se passivt til i dette kapløb. Danmark bør gøre det samme, så tyske, svenske og norske familier får booket sommerferien til Danmark nu. Turisme her i landet er et vigtigt eksporterhverv, der hvert år omsætter for milliarder, og uden politisk handlekraft vil vores potentielle gæster søge andre steder, da de nuværende isolationskrav fungerer som en mur om Danmark som turistdestination.

Læs hele indlægget her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne