Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I dag er en glædens dag. Restauranter og caféer må åbne igen, og virksomhederne ser frem til at tænde for komfuret, forme de hvide stofservietter og skænke de første fadøl. Der er ingen tvivl om, at danskerne længes efter igen at komme ud. Ud at spise, ud at opleve. Sådan skriver HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, i Børsen.

Restauranterne har i det forgangne år tabt mere end 18 mia. kr. i omsætning – særligt fordi dørene til serveringsstederne har været låst i sammenlagt 30 uger, siden store dele af landet lukkede ned i marts 2020. Når cafébordene rykkes ud på fortovet fra i dag, sker det med andre ord i skyggen af en økonomisk krise af historisk karakter for erhvervet.

”Mange virksomheder er gået konkurs, de fleste har stiftet gæld, og tusindvis af medarbejdere er blevet afskediget. Erhvervet har taget et kæmpe ansvar på vegne af hele samfundet og har af egen lomme betalt en stor del af regningen for coronahåndteringen. En regning, det vil tage mange år at afdrage på. Det samme gælder alt fra kantiner og natklubber til konferencesteder, spillesteder, kasinoer, hoteller, vandrehjem og campingpladser,” skriver hun, og tilføjer, at på denne dag for genåbning ved virksomhederne en del om, hvad de kigger ind i. Men der er stadig mange ubekendte.

Læs hele indlægget her.

HORESTA fremhæver erhvervsvenlighed i KV25-katalog

Mere smidige byggetilladelser og bedre vilkår for udeservering kan styrke oplevelseserhvervet lokalt. I HORESTAs nye KV25-katalog peges på to forslag, som kan styrke bylivet og forbedre vilkårene for virksomheder i branchen.

Log ind