Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Da SAS i 1950erne indviede deres nye rute mellem USA og Skandinavien skulle det fejres med et bygningsværk, der kunne vise omverdenen det bedste inden for skandinavisk design. Opgaven var at tegne en bygning, der både var et luksushotel, et rejsebureau og en terminal, hvor passagererne kunne tjekke ind, inden de kørte til lufthavnen. Opgaven gik til den visionære arkitekt Arne Jacobsen (1902-1971).

SAS Royal Hotel nu Radisson Collection Royal Hotel, der blev indviet i 1960, er en af Arne Jacobsens mest ikoniske bygninger, og hotellet blev en af Danmarks første skyskrabere.

En ny udstilling ved navn ’SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie’ fortæller historien om en bygning, der på den ene side var det mest moderne hotel i Norden, men på den anden side var udskældt i de første leveår.

I forbindelse med særudstillingen om SAS Royal Hotel tilbyder Dansk Arkitektur Center en eksklusiv guidet tur, der starter i udstillingen i DAC og går videre igennem byen ind på hotellet og op i det ikoniske værelse 606, der stadig står i dag, som det gjorde i 1960 med originalt interiør. 

Udstillingen kan ses i DAC Passage fra 21. april til 24. oktober 2021. Der er gratis adgang. 

Log ind