Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et flertal i Folketinget vedtog tilbage i juni en sommerpakke, som bl.a. skulle stimulere forbruget under coronakrisen. Den indebar, at der sendes tre ud af fem ugers indefrosne feriepenge ud til danskerne. De penge kan der nu meget snart søges om udbetaling af, skriver Jyllands-Posten.

Coronakrisen har fortsat stor indvirkning på eksempelvis brancherne for bl.a. rejser, ferieophold og restaurantbesøg. Restriktioner rammer direkte danskernes lyst til eksempelvis at spise ude eller bestille ferieophold. Netop derfor er der ikke begejstring hos HORESTA over, at feriepengene kan udbetales lige nu.

”Med de mange restriktioner, der er pålagt vores erhverv, er der skabt en adfærdsændring hos danskerne. Så fra at vi i en normal situation nok ville få en pæn del af de frigivne feriepenge, ser det helt anderledes ud nu. Hvis målet med at give danskerne feriepenge er at støtte nødlidende erhverv, lyder buddet fra os at koble det med et oplevelsesfradrag. Det vil direkte anspore danskerne til at bruge penge i vores erhverv frem for at købe en fladskærm eller andet i den stil,” mener Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Log ind