Sundhedsministeren opfordrer restauranter og caféer til at indsamle kontaktoplysninger på deres gæster. Men trods stigende smittetal har myndighederne endnu ikke brugt oplysningerne til at opspore smittede. Og Styrelsen for Patientsikkerhed kan ikke give et klart svar på, hvornår det vil ske. Det fortæller DR Detektor.

Det er nu en måned siden, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) første gang opfordrede restauranter og caféer til at indsamle oplysninger om gæsterne.

HORESTA efterspørger stadig "klare svar" på, hvordan registreringen af restaurantgæster konkret skal foregå, og hvad oplysningerne skal bruges til.

”Ministeren satte en vejledning i høring hos os, men den giver ikke fyldestgørende svar på, hvordan restauranter konkret og i praksis skal indsamle, opbevare og overdrage gæsters oplysninger, eller hvad de oplysninger helt præcist skal bruges til,” siger fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver.

Læs hele historien her.

Letz Sushi åbner i Risskov

Risskov bliver en restaurant rigere, når sushikæden Letz Sushi åbner nu sin fjerde restaurant i Aarhus. Denne gang har Letz Sushi kastet sin kærlighed over Risskov, hvor man mandag 27. februar åbner op i helt nye omgivelser, skriver Lokalavisen.

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind