De regionale rejsevejledninger giver mulighed for at åbne for rejser til regioner med lav smitte i orange lande og lukke for rejser til regioner med høj smitte i ellers gule lande, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse, fortæller Standby.dk.

I pressemeddelelsen siger udenrigsminister Jeppe Kofod:

”Med de nye testdata fra det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme, ECDC, kan vi fremover lave en markant mere finmasket rejsevejledning, end vi kender i dag. Det giver mulighed for at holde lav-smitte-regioner åbne, forudsat at landene leverer de her nødvendige sundheds- og testdata. Tilsvarende kan vi nu med større præcision gå ind og lukke for regioner med højere smitte. Pandemien raser stadig globalt og i Europa, og det er rejsevejledningerne en afspejling af.”

Den nye regionaliserede danske model betyder, at rejser til lavrisikoregioner i karantænelande, de orange lande i rejsevejledningerne, fremover vil være mulige, mens ikke-nødvendige rejser til højrisikoregioner i ellers åbne lande, gule lande i rejsevejledningerne, fremover vil blive frarådet, skriver Udenrigsministeriet.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne