Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Coronakrisen og den medfølgende nedlukning af samfundet har store konsekvenser, viser en ny analyse af Dansk Erhverv, skriver Berlingske.
En af de brancher, som i høj grad er præget af hjemsendelser, er hotel- og restaurationsbranchen. HORESTA, der er brancheorganisation for netop dem, oplyser, at 17.500 ud af 20.000 medlemmer er lukket. Det er primært restauranter, mens hotellerne stadig kan holde åbent, selvom der ikke er nogen gæster.
”Vi ved ikke, hvornår restriktionerne ophæves, så vi ved ikke, hvad vi ser frem mod, men situationens alvor er meget ekstrem. Udenlandske turister står for halvdelen af de danske hotelovernatninger, og de kommer ikke tilbage med et slag, når grænserne åbnes,” siger politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch, og supplerer, at det efter finanskrisen tog restauranterne to år at komme tilbage på det normale niveau. For hoteller tog det fire år.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Protester mod turisme spreder sig i Europa
11-07-2025
-
Wolt udvider trods underskud
11-07-2025
-
Cirkusbygningen satser bredt efter renovering
11-07-2025
-
Københavns Lufthavn i international topplacering
11-07-2025
-
Madklubbens omsætning faldt
11-07-2025
-
Naturhotel i hængekøjer åbner i Nordsjælland
11-07-2025
-
Direktør opsagt efter seks år på fynsk hotel
11-07-2025