Coronavirussen tærer hårdt på de syddanske hoteller og restauranter. En rundspørge, som HORESTA har lavet blandt sine medlemmer, viser, at cirka hver sjette i regionen frygter, at de må dreje nøglen om. På landsplan gælder det knap hver femte virksomhed i branchen, skriver JV.dk.

”Det er meget alvorligt. Hoteller og restauranter har lige haft to dårlige måneder i januar og februar, hvor det er lavsæson, og nu, hvor de skulle til at tjene penge, kigger de ind i et stort sort hul,” siger Sten Slot, der er formand for HORESTA i Region Syddanmark.

Ifølge Sten Slot er der brug for flere hjælpepakker for at få branchen i gang igen. HORESTA har netop udsendt et forslag til en genopretningspakke for at få dansk turisme på fode igen. Heri foreslår brancheorganisationen blandt andet at fritage turismeerhvervet for afgifter i 2020 og 2021 samt at nedsætte momsen. Sten Slot foreslår desuden, at man tilbagebetaler den moms, som de små- og mellemstore virksomheder den 3. marts betalte for sidste kvartal af 2019.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne