Nye tal fra Danmarks Statistik og VisitDenmark viser, at der i Region Nordjylland i 2018 var et turismeforbrug på 16,8 milliarder kroner og 8,2 millioner overnatninger i 2019, skriver Nordjyske. En stor del af denne omsætning og overnatninger kom fra udlændinge, men disse gæster er der ikke udsigt til med de nuværende lukkede grænser, og det rammer erhvervet hårdt, fortæller HORESTA til Nordjyske.

”I Region Nordjylland var det næsten halvdelen af alle turismeovernatninger, der i 2019 blev foretaget af udlændinge. Efterspørgslen på virksomhedernes ydelser i erhvervet er således blevet godt halveret som en konsekvens af krisen, og vi danskere kan desværre ikke dække dette hul alene. Mange arbejdspladser i regionen afhænger af turisme, og virksomhederne risikerer at måtte dreje nøglen om som følge af epidemien,” fortæller chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, Annette Hyldebrandt.

En udenlandsk hotelgæst på ferie i Danmark har et døgnforbrug på 2.500 kroner, viser tallene fra Visit Denmark, hvilket er væsentlig højere end en dansk overnattende, der bruger 1.600 kroner pr. dag.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne