Turismeerhvervet oplever overregulering, konkurrenceforvridning og en minister på ferie, skriver Christina Egelund, næstformand i partiet Fremad, i et indlæg hos Jyllands-Posten.

Hun skriver blandt andet, at konkurrenceevnen har det unødigt svært:

”Turismen er et eksporterhverv, der årligt hiver milliarder af kroner af udenlandsk valuta ind i landet, men i modsætning til andre eksporterende brancher er turisme belagt med moms, fordi handlen foregår indenfor landets grænser. Dermed er den høje danske moms en besværlig dansepartner for de danske turismevirksomheder, når de skal forsøge at kapre internationale kunder. Når vi i Danmark foreslår at sænke momsen, svarer skatteministeriet, at det vil tage mindst et år at sætte i værk. Et ÅR! Til sammenligning har Tyskland sænket momssatsen fra 7 til 5 % med et Fingerschnipsen,” lyder det i indlægget.

Afsluttende lyder budskabet: Hold reguleringsfingrene væk og sænk momsen! Det vil hjælpe et hårdt ramt erhverv, sikre arbejdspladser, eksport og dermed vækst. Til fælles gavn. Indtil da må vi leve med, at grænsehandlen boomer. I Tyskland. Og ministeren holder ferie.

Læs hele indlægget her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne