Onsdag udløb den ordning, der giver, blandt andet hoteller, mulighed at få kompenseret op til 80 procent af deres faste udgifter, fortæller DR P4 og P1 Radioavis. Og det vækker stor bekymring hos mange hoteller og hos HORESTA.

Faktisk er situationen så slem for den danske hotelbranche, at man allerede fra i morgen kan se frem til at fyre medarbejdere og sågar lukke hoteller rundt om i landet, fortæller Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

“Helt konkret når det er, at man ikke ved hvilken økonomiske situation, man kigger ind i, uagtet politikerne har lovet det eller ej, men der ikke ligger noget klart offentliggjort på bordet, så bliver de jo nødt til at træffe beslutninger efter det. Og det risikerer at betyde, allerede i morgen, virksomhedslukninger og fyringer,” siger Kirsten Munch Andersen.

Et flertal i Folketinget besluttede 15. juni at udfase den generelle kompensationsordning, der altså udløb onsdag. Selvom partierne besluttede at erstatte den med en ny og mere målrettede ordning, som skal træde i kraft i morgen, så er det endnu uvist om hotellerne kan få del af hjælpepakken, siger Kirsten Munch Andersen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne