Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Er det kontanter? Dem accepterer vi ikke. Den holdning har flere og flere butikker og cafeer rundt omkring i Aarhus og resten af det danske land, fortæller forbrugs- og detailhandelesekspert Flemming Birch til Horsens Folkeblad.

En analyse fra Nationalbanken viser, at 34 procent af den danske befolkning ikke havde kontanter på sig, da de skulle betale i 2019. Dette er mere end dobbelt så mange som i 2017, hvor tallet lå på 16 procent. Og hvis man kigger nærmere på Nationalbankens analyse, er der en tendens til, at kontanterne er på retræte. I 2009 var næsten hver anden betaling ved fysisk handel med kontanter. Sidste år var det faldet til næsten hver sjette.

HORESTA mener, at virksomheder skal have mulighed for at afvise kontanter.

”Vi ser gerne, at man afskaffer kontantreglen, da den ikke er tidssvarende til det nuværende samfundsbillede. Det informerer vi politikerne om ved hver given lejlighed. Når det er sagt, så kan man selvfølgelig ikke undsige sig den ved at lade være med at følge reglen,” lyder det fra Kaare Friis Petersen, som er erhvervsjuridisk chef hos HORESTA.

Log ind