33.500 kroner hver måned. Det var, hvad en restaurant i Ringsted over flere måneder i 2016 og 2017 lovede i løn til fem kinesiske kokke. Men de tusindvis af kroner i månedsløn blev nogle gange slet ikke udbetalt. Det erkendte ejerne af den kinesiske restaurant senere, da politiet tiltalte restauranten for brud på udlændingeloven, skriver DR.

Alligevel har det i 2018 og 2019 været muligt for restauranten at få tilladelse til at hyre syv nye udenlandske kokke til restaurantens køkken med myndighedernes accept, viser en række dokumenter, som DR og Fagbladet 3F har fået aktindsigt i hos udlændingemyndigheder og politi.

Det burde ikke kunne lade sig gøre, mener lektor på Juridisk institut ved SDU Frederik Waage.

”Jeg synes, at man må undre sig over, at det er muligt at få en tilladelse, når der har været svindel i den grad i foretagendet”, siger han.

Har du fået læst?

HORESTA indstiller talenter fra erhvervet til prestigefyldt liste

For 17. gang sætter Berlingske navn på landets 100 største erhvervstalenter. Sidste år var hotel- og restauranterhvervet blandt andet repræsenteret ved Thomas Østergaard Bagge, direktør på Michelin-restauranten 108, Christian Wellendorf, kåret til verdens bedste kokkeassistent ved Bocuse d’Or og holdkaptajn for Kokkelandsholdet, og Michelle Gram, reservation manager fra Steel House Copenhagen.

Udespise-branche oplever voldsomt boom

Tal fra HORESTA viser, at danskerne gennemsnitligt spiser mad udefra 1,6 gange om ugen, skriver B.T. Danskernes appetit på at spise ude er blevet så voldsom, at hele branchen oplever et massivt boom.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne