Flere vælger at leje et moderne luksussommerhus med masser af plads og muligheder. Sauna, swimmingpool, spa, billard og bordfodbold er nogle af faciliteterne, de kæmpestore huse tilbyder. Derudover har husene kapacitet til flere familier på en gang, da der typisk er 12-30 sengepladser.

Den forretningsmodel har fået flere grundejerforeninger til at råbe op, da de mener, den bryder med den danske sommerhusregel, skriver Jyllands-Posten.

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet HORESTA er bekymret for, at det danske regelsæt ikke bliver overholdt, hvilket kan forvride konkurrencen, fortæller Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

”Der sker en udvikling, hvor man godt kan få indtryk af, at der er tale om en erhvervsmæssig udlejning. Man bygger en række store luksushuse meget tæt op ad hinanden, som giver indtryk af et professionelt feriecenter, hvor husene slet ikke bruges privat,” siger hun og fortsætter:

”Når det går hen og bliver erhvervsmæssigt, så er det afgørende, at det foregår på lige vilkår, og at konkurrencen er fair.”

Hoteller giver værelser til kulturarven

Arbejdet med færdiggørelsen af "det nye" Nyborg Slot og fortællingen om Nyborg som middelalderens mødested i Danmarks riges hjerte bliver intensiveret de næste tre år, skriver Fyens Stiftstidende. Og som en både kontant og symbolsk opbakning til projektet har seks af byens hoteller valgt at donere 150 overnatninger til projektet.

VisitAalborg-direktør: ”Turismen skaber vækst”

Aalborg Kommune at opretholde Danmarks tredjestørste turismeomsætning på godt fire milliarder kroner, og vi stiler hver dag efter at tiltrække endnu flere gæster til Aalborg, så vi kan skabe mere vækst, flere arbejdspladser samt en bæredygtig turismeudvikling de kommende år. Sådan skriver Anja Mathiasen, konstitueret direktør, VisitAalborg, i Nordjyske Stiftstidende.

Lalandia-direktør: Vi investerer også i Rødby

Vi vil fortsat investere kraftigt i Lalandia i Rødby. Det fastslår administrerende direktør i Lalandia, Jan Harrit, oven på meddelelsen om, at selskabet bag, Parken Sport & Entertainment, nu går i gang med at etablere et nyt Lalandia i Søndervig i den nordlige ende af Ringkøbing Fjord, skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne