Flere vælger at leje et moderne luksussommerhus med masser af plads og muligheder. Sauna, swimmingpool, spa, billard og bordfodbold er nogle af faciliteterne, de kæmpestore huse tilbyder. Derudover har husene kapacitet til flere familier på en gang, da der typisk er 12-30 sengepladser.

Den forretningsmodel har fået flere grundejerforeninger til at råbe op, da de mener, den bryder med den danske sommerhusregel, skriver Jyllands-Posten.

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet HORESTA er bekymret for, at det danske regelsæt ikke bliver overholdt, hvilket kan forvride konkurrencen, fortæller Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

”Der sker en udvikling, hvor man godt kan få indtryk af, at der er tale om en erhvervsmæssig udlejning. Man bygger en række store luksushuse meget tæt op ad hinanden, som giver indtryk af et professionelt feriecenter, hvor husene slet ikke bruges privat,” siger hun og fortsætter:

”Når det går hen og bliver erhvervsmæssigt, så er det afgørende, at det foregår på lige vilkår, og at konkurrencen er fair.”

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne