Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Erhvervsminister Simon Kollerup efterlyser investeringer i nye bæredygtige turismeprodukter i hele landet i en kommentar på Standby.dk. Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA er dog ikke enig i hele indlægget.
”Det er desværre ikke kun skønhed, vi er i konkurrence om med vores nærmeste naboer mod syd, men derimod skatte- og momstrykket – og dermed prisen. Skattetrykket for danske virksomheder er stadigvæk et af de højeste i verden, når vi sammenligner os med vores nærmeste konkurrentmarkeder og andre populære destinationer”, skriver hun.
Til sammenligning kan nævnes, at når en gæst sover på et dansk hotel og spiser på en dansk restaurant er momsen på 25 procent. I Tyskland er momsen på en hotelovernatning helt nede på 7 procent og 19 procent på et restaurantbesøg. Tager man over på den anden side af Øresund, så kan gæsten slippe med 12 procent i moms for både overnatning og måltid.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Jysk restaurant ryddede bordet ved Årets Kok og Årets Tjener 2024
17-03-2024
-
Få 10.000 kroner til styrkelse af den mentale sundhed på jobbet
15-03-2024
-
Hoteller og restauranter får lov til at afvise 1000-kronesedler ved små køb
15-03-2024
-
Sebastian er klar til at repræsentere Danmark til Bocuse d’Or Europe
15-03-2024
PRESSEKLIP
-
Foodora tester levering med drone i Sverige
15-03-2024
-
Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023
15-03-2024
-
Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum
15-03-2024
-
Zleep Hotels skal have endnu et europæisk hotel
17-03-2024
-
Restaurant Bouillon finder ny direktør
15-03-2024
-
Ny kæmpe forlystelse i Tivoli
15-03-2024
-
Ny campingform udfordrer klassisk campingkultur
17-03-2024