Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Højstole og kravlende unger under bordene er ikke længere at finde på smørrebrødsrestauranten Bar Rye i København. Fra 1. januar har restauranten forbudt sultne kunder under 12 år adgang. Smørrebrødsrestauranten Bar Ryes ejer, Anette Kjersgaard, har besluttet, at Bar Rye skal være helt børnefri, fortæller Berlingske.

At restauranter ønsker en aldersbegrænsning, er ikke noget, de oplever ofte hos HORESTA. Tværtimod.

”Der er ikke lavet statistik på området, men det er ikke noget, vi ser. Jeg har været her i ti år, og ingen har nogensinde efterspurgt rådgivning på området,” siger Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Ifølge Kaare Friis Petersen er det altid op til den enkelte forretningsdrivende, om man ønsker særlige retningslinjer på sin restaurant eller sit hotel.

Flex-Ung: Ny fleksibel ordning for unge under 18 år

Med OK25 er der indført mulighed for at ansætte unge under 18 år i den såkaldte ”Flex-Ung-ordning”. Med ordningen gives der mulighed for at unge kan arbejde på tværs af overenskomstens faggrænser. Find skabeloner og vejledninger her i artiklen.

Lynguide: Gode råd om at give advarsler

En advarsel er et vigtigt værktøj, når en medarbejder ikke lever op til sine pligter. Her får du en kort guide til, hvornår den er relevant, hvordan den udformes, og hvad du skal være opmærksom på.

Log ind