”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

HORESTA påpeger desuden, at det af rapporten fra Erhvervsstyrelsen fremgår, at der er indberettet 14 sager til styrelsen vedrørende ulovlig udlejning. Typisk udlejning af hele opgange eller af flere lejligheder i samme opgang.

”Det er positivt, at myndighederne slår fast, at erhvervsmæssig udlejning af private boliger ikke er tilladt. Men hvis reglerne ikke kan håndhæves, er de ligegyldige, og får ikke betydning. Derfor er der brug for en ændret lovgivning,” siger Kirsten Munch.

Horesta ønsker blandt andet, at private udlejere får pligt til at indberette antallet af udlejningsdage, og at loftet for udlejning af private boliger også omfatter enkeltværelser.

Nye kostråd og madtips sætter klima på menuen

Klimaet skal med i de officielle kostråd, så danskerne får vejledning om, hvad der er både sund og klimavenlig mad. Samtidig vil de danskere, som gerne vil ændre deres madvaner i en mere klimavenlig retning, blive hjulpet på vej af en kampagne med konkrete klimatips til hverdagsmad. Det vil fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen sørge for.

Vestager giver stor millionbøde til hotelkæde

Forskellige priser til forskellige nationaliteter - det går ikke i EU's indre marked. Derfor har den spanske hotelgruppe Meliá Hotels International modtaget en bøde på 6.678.000 euro (49.898.752 kroner), skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne