Brandbeskat plastikbestik, -kopper, -tallerkener - og brug pengene på mere velfærd. Det var den bæredygtige plan, da regeringen kort før jul tredoblede afgiften på den type af engangsservice, som de fleste af os bruger, når vi køber en hurtig kop kaffe i byen - eller serverer fastfood og takeaway for familien. Men på trods af de gode intentioner har regeringen skabt en grøn afgift, der i mange tilfælde rammer de bæredygtige og grønne alternativer hårdere en plastikservicen, skriver Politiken.

Det er nemlig alene vægten, der afgør, hvor mange penge der skal betales i afgift til staten for engangsservicen. Og her er det typisk de bæredygtige papkrus, træbestik og tallerkener fremstillet af palmeblade og plantefibre, der vejer mest på vægten.

”Man har simpelthen indført en afgift, der gør det bæredygtige engangsservice dyrere end det, der er lavet af plastik, og så kan man da vist roligt sige, at denne afgift rammer ved siden af,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

For kæden Palæo koster et parti af de gamle plastiktallerkener Palæo 513 kroner inklusive afgift, mens de bæredygtige palmebladstallerkener koster 942 kroner. Altså næsten dobbelt op, og det er vi nødt til at tænke over, siger stifter og adm. direktør Peter Emil Nielsen.

HORESTA har oprettet siden "Grøn afgift - sort effekt" på Facebook, og vi hører meget gerne fra jeres virksomhed om konsekvenserne af afgiften.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne