Omkring 100 turismeaktører fra både Danmark og Tyskland var tirsdag samlet på Business College Syd Mommark i Mommark på Sydals. Anledningen var opstarten af det grænseoverskridende EU/Interreg 5A-støttede turismeprojekt ”Tourism Cross-Border”, der også bærer det mere mundrette navn TOUR-BO.

Med workshops under navne som; ”Folkehøjskoler: dannelse, sammentræf og fællesskaber på ferien”, ”Når maritim turisme fremmer international brobygning” og ”Regionale fødevareruter og netværk” var der både bæredygtighed, tværnationalt samarbejde og netværksskabelse på programmet.

Derudover tog flere af dagens oplæg livtag med udviklingen af en bæredygtig turisme i landdistrikterne. En af oplægsholderne var direktøren for Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted.

Og han er overbevist om, at der er store perspektiver i at skabe bæredygtig vækst i turismen i fremtiden.

”Turismen har stor betydning for mange landdistriktskommuner, fordi turismen er med til at skabe jobs og levende lokalsamfund – og dermed bæredygtige lokalsamfund, hvor det er godt at leve og bo. Det kan vi styrke ved at arbejde endnu mere med at sprede turisterne over året og sprede dem geografisk. Samtidig skal vi koncentrere udviklingen i områder, så vi sikrer uberørt natur og frie kyststrækninger – som er det største trækplaster i kyst- og naturturismen,” siger Jens Hausted.

Læs mere her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne