Luftfarten og turistbranchen holder vejret, mens den potentielt dødelige coronavirus spreder sig og medfører stadig flere dødsfald, skriver Jyllands-Posten. Flere end 2.700 personer er smittet, og antallet stiger time for time.

Sporene fra sars-epidemien i 2003, der smittede 8.000 mennesker på verdensplan og forårsagede 774 registrerede dødsfald i op mod 30 lande i og uden for Asien, skræmmer. Sars medførte store tocifrede milliardtab for flyselskaber og turisterhverv, ligesom det påvirkede den økonomiske vækst i Kina og andre lande. Siden 2003 er udlandstrafikken med fly ud af Kina imidlertid næsten tidoblet, så et brat fald i rejseaktiviteten kan få store konsekvenser.

I Danmark er de kinesiske turister det hurtigst voksende marked for de danske hoteller. På fem år er antallet af overnattende kinesere steget med 69 pct., mens stigningen fra 2018 til 2019 har været på 16 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik og HORESTA.

Se også

Blog: Nu åbner Tour-udstillingsvinduet endelig

Nu skal vi sikre, at dansk turisme fremstår så appellerende som overhovedet muligt, for i denne weekend vil kameraerne blive tændt, og linserne panorere henover alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på, skriver HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

"Touren giver et nyt kapitel til fortællingen om Danmark"

Om Tour de France i sig selv tiltrækker hovedparten af turisterne som fluepapir, eller om mange alligevel havde tastet Københavns koordinater ind på gps'en i begyndelsen af juli, er svært at skille ad, mener chef for turisme og oplevelsesøkonomi i hotellernes og restauranternes brancheorganisation HORESTA, Annette Hyldebrandt, som glæder sig til weekendens store begivenhed. Det skriver Berlingske.

Historisk stor indsats skal styrke innovationen i dansk turisme

Regeringen lancerede i fredags en ny national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme udarbejdet i samarbejde med erhvervet. Med lancering af strategien skydes også en ny, stor national iværksætterindsats Hub for Innovation in Tourism i gang med en toårig finansiering på 26,6 millioner kroner.

Log ind