Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Forskellige priser til forskellige nationaliteter - det går ikke i EU's indre marked. Derfor har den spanske hotelgruppe Meliá Hotels International modtaget en bøde på 6.678.000 euro (49.898.752 kroner), skriver EB.dk.

Bøden, som er givet af Europa-Kommissionen, er uddelt, da hotelgruppen har overtrådt EU's konkurrencelovgivning. Bøden relaterer til flere aftaler, som Meliá Hotels International har haft med rejsebureauer i 2014 og 2015. Det skriver Europa Kommissionen i en pressemeddelelse.

I aftalerne fremgår det, at rejsebureauerne er blevet bundet af restriktive klausuler, som i sidste ende betød, at forbrugere blev diskrimineret. Priserne for det samme hotelværelse har været forskellig alt efter hvilket land, som forbrugeren befandt sig i, og dette er altså ulovligt på EU's indre marked.

Læs hele historien her.

Europa-Kommissionen tager Booking.com under lup

Booking.com kan snart blive tvunget til at ophæve prisklausuler. Det sker efter, at bookingplatformen har meddelt Kommissionen, at man muligvis opfylder kravene til at være underlagt en ny lov for techgiganter.

Log ind