Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Klimaet skal med i de officielle kostråd, så danskerne får vejledning om, hvad der er både sund og klimavenlig mad. Samtidig vil de danskere, som gerne vil ændre deres madvaner i en mere klimavenlig retning, blive hjulpet på vej af en kampagne med konkrete klimatips til hverdagsmad. Det vil fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen sørge for.

”Sund og klimavenlig mad skal være for alle – uanset pengepungens størrelse. Det handler ikke om, at man helt skal droppe bøffer og bolognese. Men spiser vi alle sammen lidt grønnere, så har det et kæmpestort potentiale for både klimaet og for folkesundheden. Det er jo virkelig en positiv effekt,” siger fødevareminister Mogens Jensen.

Hovedparten af danskerne (70 %) mener, det er vigtigt at bekæmpe klimaforandringerne ved at gøre vores madvaner mere bæredygtige. Klimaaftrykket fra danskernes mad er i dag omkring tre ton CO2 per person. Ved at vælge fødevarer med det laveste klimaaftryk inden for hver fødevaregruppe, eksempelvis ved at spise kylling i stedet for oksekød og kartofler i stedet for ris, kan man skære omkring 20-30 pct. af madens klimaaftryk.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind