Tusindvis af turister og gæster kommer til den danske hovedstad hvert eneste år. Rigtig mange kommer i arbejdsrelaterede sammenhænge til diverse konferencer og kongresser. De benytter sig af hoteller, restauranter og underholdning ligesom almindelige turister, men i gennemsnit bruger besøgende, der er i København i forbindelse med kongresser, en del flere penge end den almindelige turist, skriver Børsen.

Kongresserne oplever øgede krav til, at der både før, under og efter skal sættes et større præg på byen i form af positive effekter som f.eks. talenttiltrækning, samarbejdsaftaler med lokale virksomheder osv. Et samlet ord for den form for varige effekter kaldes i branchen for legacy. Det forklarer Kit Lykketoft, kongreschef for Wonderful Copenhagen.

“Vi ser i stigende grad, at når vi får udbudsmaterialer fra foreninger, der vil afholde kongresserne, er det en del af udbudsmaterialet, at man skal kunne inkludere et legacy program i forbindelse med buddet,” siger Kit Lykketoft. Derfor har man hos Wonderful Copenhagen i december 2019 lanceret en ny indsats, som skal systematisere processen bag legacy.

Læs mere i tirsdagens udgave af Børsen Møder og Konferencer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne