På Glostrup Park Hotel er medarbejderne vant til at modtage masser af grupper med kinesiske besøgende. Men nu har mere end hver anden kunde meldt afbud til business- og konferencehotellet, og nogle af de pelsauktioner, som er det store trækplaster for kinesiske forretningsdrivende, er aflyst, fortæller Yasin Deli Ali, hotellets front desk officer, til Politiken.

Glostrup Park Hotel har en særlig udfordring, fordi det har en for danske hoteller usædvanlig høj andel af kinesiske gæster.

HORESTA råder hotellerne til at tage imod afbestillingerne og give kunderne deres penge tilbage.

”Hotellerne siger ikke nej til at modtage kinesiske gæster. Det har man i hvert fald ikke hørt om i HORESTA. Vi har ikke oplevet uro eller panik. De kinesiske gæster, der måtte komme, er gode til at passe på sig selv og undgå smitte,” siger Nadeem Wasi.

De kinesiske myndigheder har forbudt al udrejse fra Hubei-provinsen.

Blog: Nu åbner Tour-udstillingsvinduet endelig

Nu skal vi sikre, at dansk turisme fremstår så appellerende som overhovedet muligt, for i denne weekend vil kameraerne blive tændt, og linserne panorere henover alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på, skriver HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

"Touren giver et nyt kapitel til fortællingen om Danmark"

Om Tour de France i sig selv tiltrækker hovedparten af turisterne som fluepapir, eller om mange alligevel havde tastet Københavns koordinater ind på gps'en i begyndelsen af juli, er svært at skille ad, mener chef for turisme og oplevelsesøkonomi i hotellernes og restauranternes brancheorganisation HORESTA, Annette Hyldebrandt, som glæder sig til weekendens store begivenhed. Det skriver Berlingske.

Historisk stor indsats skal styrke innovationen i dansk turisme

Regeringen lancerede i fredags en ny national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme udarbejdet i samarbejde med erhvervet. Med lancering af strategien skydes også en ny, stor national iværksætterindsats Hub for Innovation in Tourism i gang med en toårig finansiering på 26,6 millioner kroner.

Log ind