I midten af januar 2020 gik de seks hoteller i Sinatur-kæden i gang med et ambitiøst måleprogram med FoodWaste fra eSmileys. Målingerne skal give Sinatur Hotel & Konference overblik over madspildet, så processen med at minimere det kan blive så effektiv som muligt. Allerede nu genanvender Sinatur-kæden 72 pct. af alt affald, og målet er, at hotellerne er 100 pct. affaldsfrie i 2030.

"Det har været en omfattende proces at få værktøjet implementeret på alle hotellerne, og det er en ekstra arbejdsopgave i vores køkkener, men det er besværet værd," forsikrer Kirsten Secher Villumsen, der er direktør for Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference. "Det giver os et rigtig godt overblik over, hvad går til spilde, og hvor meget der går til spilde, så vi kan arbejde mere målrettet på at nedbringe spildet." 

"De første fjorten dage har Sinaturs køkkener brugt FoodWaste på lageret," fortæller Kirsten. "Her kan der fx være fødevarer, hvor emballagen er itu, eller "sidste anvendelsesdato" er overskredet. Derefter flytter vi fokus til produktionen, hvor vi ser nærmere på, om vi smider spiselige rester ud. De næste to uger måler vi på serveringen, som fx kan være rester fra buffeten, og så fortsætter vi til de madrester, som gæsterne efterlader på tallerkenen. Til sidst når vi til kaffespildet, og i midten af april har vi været hele eSmileys program igennem."

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne