Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der findes tre slags hotelejere på Bornholm, ifølge Benny Schou, regionsformand i HORESTA. De rige, de nystartede og de gamle. Benny Schou er til daglig direktør på Hotel Balka Strand, og han medgiver, at vedligehold er et essentielt parameter, når man skal konkurrere på et globalt marked, skriver Bornholms Tidende.

”Det kræver kapital at holde en stor ejendom på omgangshøjde med 2020-standarder. Det er ikke noget problem for en rig investor ovrefra, men for en nystartet hotelejer kan det være en voldsom udfordring at skaffe penge til et nyt tag, 50 nye badeværelser eller nyt inventar,” siger Benny Schou.

Han mener, at hoteloperatørerne ryger langt ned på listen, når bankerne ser deres postnummer. Bankerne vurderer, at virksomhederne har for kort en sæson til at tjene penge på Bornholm i forhold til at stille sikkerhed.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind