Både Aarhus, Aalborg, Kalundborg og Bornholm forventer stor fremgang i antallet af krydstogtsgæster i det nye år.

De 10 danske havne, der samarbejder om at udvikle krydstogtturismen, får til sammen besøg af omkring 1,2 mio. gæster i 2020, det er en fremgang på ca. 80.000 fra året før, og gæsterne kommer i højere grad end tidligere rundt i hele landet.

København er stadig landets største destination for krydstogt, og samtidig en populær destination for turnaround - der, hvor krydstogtet begynder og slutter og derfor tager nye gæster ombord og sætter andre af, hvilket giver gæsterne længere tid til at bevæge sig rundt og forbruge af destinationens oplevelser.

I netværket for dansk krydstogtturisme, CruiseCopenhagen, der er forankret i Wonderful Copenhagen, arbejder man målrettet på at styrke krydstogtforretningen i Danmark fra Skagen i nord til Bornholm i øst.

"Vi har fokus på at skabe vækst gennem krydstogt i hele landet. Så det er positivt at se krydstogtrederiernes stigende interesse for de forskellige danske havne, som deres skibe besøger en eller flere af på deres ture. Samtidig arbejder vi på at brede krydstogtskibenes besøg ud over en større del af året til gavn for de steder, der tager imod gæsterne og får forretning af dem," siger Claus Bødker, direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne