Der bliver kamp om turisterne, når grænserne igen bliver åbnet.

Landene vil nemlig kæmpe hårdt om at få gang i turismen og mødeaktiviteterne, og ifølge brancheorganisationen HORESTA er Danmark bagud, fordi flere nabolande har sænket momsen på hotelophold og restaurantbesøg.

”Flere af vores nabolande har sænket momsen for at hjælpe hoteller og restauranter gennem coronakrisen. Dermed vil det være relativt dyrere at besøge Danmark og placere store konferencer på dansk grund. Derfor er der brug for, at momsen herhjemme nedsættes. Som minimum i en periode,” siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA til Finans.dk.

Organisationen peger på, at Danmark i forvejen har den højeste moms i Europa med en sats på 25 pct. Det stiller Danmark dårligere i konkurrencen om turister og store mødebegivenheder.

Skævheden er øget markant under coronakrisen, fordi både Tyskland, Norge og Storbritannien har sænket momsen for at give hoteller og restauranter et rygstød i en meget svær tid.

Horesta opfordrer også til, at der indføres et oplevelsesfradrag, så borgerne kan få fradrag for de penge, de bruger på hotel, restaurant eller andre oplevelser. Modellen kendes allerede fra håndværkerfradraget.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne