I et forsøg på at hjælp pressede og desperate restauranter, konferencecentre, kroer og hoteller gennem coronakrisen, foreslår HORESTA nu regeringen og Folketinget en kontroversiel byttehandel:

Hvis myndighederne på den ene side lemper de nuværende kvadratmeterkrav, der begrænser antallet af spisegæster, vil HORESTA til gengæld foreslå en total registrering af alle virksomhedernes kunder, skriver Politiken.

På den måde kan sundhedsmyndighederne, hvis det bliver nødvendigt, hurtigt og effektivt opspore, kontakte og isolere smittede borgere og få styr på smittekæderne.

”Som vi hører regeringen og myndighederne, så er det afstandskravet, der er det afgørende, ikke kvadratmeterkravet. Altså; at vi altid skal sørge for at holde én meters afstand mellem hinanden, når vi er samlet på en kro, på et hotel, på en restaurant, til en konfirmation eller en konference. Og det tager vi dybt alvorligt. Men når der samtidig er krav til, hvor mange vi må være forsamlede og også per kvadratmeter, så bliver det ikke bare dobbeltkonfekt, det begrænser også antallet af gæster så eftertrykkeligt, at det fjerner forretningsgrundlaget for rigtige mange virksomheder,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne