Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Coronakrisen har for alvor kostet for danske hoteller og restauranter – og det får et markant antal til at frygte konkurs. Det skriver Berlingske.

Ifølge et konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik, som brancheorganisationen HORESTA har samlet hovedpunkterne fra, er 36 pct. af de adspurgte hoteller bekymrede for, at måtte lukke forretningen inden for de næste tre måneder. Det samme gælder for 22 pct. af de adspurgte restauranter.

Tallene er udtryk for de restriktioner, der fortsætter, mens lønkompensationen udløber i slutningen af august, lyder det fra HORESTA til Berlingske.

“Det er jo enormt tankevækkende, at man fra politisk hold vil opretholde de her restriktioner, mens man samtidig udfaser hjælpen. Det gør det enormt svært for virksomhederne, fordi det sætter en stor begrænsning på den omsætning, man kan lave,” siger Kristian Nørgaard, politisk konsulent i HORESTA, til Berlingske.

Deltag i ESG-workshop til Hotel Insights 2025

Hvordan arbejder din virksomhed med ESG-rapportering? Deltag og få inspiration i ESG-workshop efter Hotel Insights 2025. Her går vi helt tæt på dine egne data og giver dig konkret sparring.

Kold College vinder Young Chef 2025

Fire hold fra gastronomiuddannelser i hele landet dystede i smag, kreativitet og samarbejde – og Kold College trak det længste strå på hjemmebane til Young Chef 2025.

Log ind