Niveauet af fyringer som følge af konkurser på restauranter og hoteller er steget markant de sidste fem år.

Det viser en analyse fra Danmarks Statistik på baggrund af tal fra samme sted. Her har statistikbanken analyseret på de seneste kundgjorte konkurser på tværs af brancher, skriver Fødevarewatch.

Den største stigning i antallet af tabte arbejdspladser hos fallitramte virksomheder kunne i perioden fra marts til juli findes i hotel- og restaurationsbranchen.

Her var jobtabet i foråret tre gange så højt som normalt. Hvor gennemsnittet af tabte arbejdspladser i perioden 2015-2019 lå mellem 200-400 i marts-juli måned, lå det i 2020 på knap 1000 arbejdspladser.

Dermed er hotel- og restaurationssektoren den branche med andenflest tabte arbejdspladser i foråret kun overgået af erhvervsservicesektoren, der havde knap 1600 jobtab i perioden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne