HORESTA kæmper fortsat for at få afskaffet 6 dages-reglen, der betyder, at man som minimum skal booke seks overnatninger, når man som turist skal ind i landet.

Ifølge HORESTA går reglen især ud over hotellerne i København, da man som turist i hovedstaden typisk vil have færre overnatninger.

”Nu åbner man op for svenskere. En typisk svensk turist kommer til København i et par dage. Så længe størstedelen af Sverige skal være her i seks dage for overhovedet at måtte komme ind, jamen så bliver de hjemme, og vi har virkelig behov for den omsætning,” siger politisk chefkonsulent i HORESTA, Kristian Nørgaard til TV2/Lorry.

Selv om juli er den helt store turistmåned, understreger HORESTA, at det stadig kunne hjælpe på hotellernes omsætning, hvis man afskaffede 6 dages-reglen til august.

”Vi har stadigvæk et håb om, at hvis man omgående får afskaffet 6 dages-kravet, jamen så vil det betyde, at det vil kunne komme for eksempel tyskere og svenskere på de her mindre ophold, som vi jo typisk ser at de gør i august,” siger Kristian Nørgaard.

Danmark er det eneste land i Europa med en 6 dages-regel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne