Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvem skal stå øverst på listen, når den delvise genåbning af erhvervslivet skal prioriteres i rækkefølge? Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA, forklarer, at en genåbning med for mange restriktioner og uden justering af de eksisterende hjælpepakker vil være»fuldstændig udelukket for en restaurant at overleve med«. Det skriver Berlingske.
”Hvis det eksempelvis bliver restaurantens ansvar at sikre, at der er to meters afstand mellem alle gæster, så kan det ikke lade sig gøre. En genåbning kommer derfor helt an på, hvilke restriktioner og myndighedsanbefalinger, der følger med, og hvis de i praksis betyder, at forretningen ikke kan løbe rundt, jamen, så er branchen ikke klar til genåbning,” siger hun.
Hun fremhæver ligeledes, at restauranterne rigtigt gerne vil i gang. Ligesom der har været muligheder for at lave takeaway nogle steder, kan udeservering også være en mulighed for nogle. Men det er vigtigt, at hjælpepakkerne følger gradvist med, da de er helt centrale for restauranternes overlevelse i overgangsfasen. Og så skal der komme en klar melding fra regeringen og myndighederne, mener hun.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Farvel til Jensens Bøfhus: Alle restauranter overtages af Bone's
08-11-2025
-
Bone’s vokser til 39 restauranter efter opkøb af Jensens Bøfhus
08-11-2025
-
Regeringen i nyt initiativ: Vil tvinge Airbnb til at dele data med myndigheder
08-11-2025
-
CNN fremhæver Tivoli som global julefavorit
08-11-2025
-
HORESTA debatindlæg: Turismepulje skal skabe resultater – ikke skrivebordsprojekter
08-11-2025
-
København vil indføre boligpatrulje mod ulovlig korttidsudlejning
08-11-2025
-
Nyborg Strand vil løfte næste generation med nyt elevinitiativ
08-11-2025
-
Norrlyst koncernen vil digitalisere branchen med prisdifferentiering og AI
08-11-2025