Vi er i knæ! Regeringen og Folketingets hjælp gør en forskel, men det er ikke nok. Der er brug for en særlig indsats, som skal få hotel- og restauranterhvervet tilbage på et normalt niveau efter den 9. juni, hvor regeringens hjælpepakker udløber, skriver Lars Mouritzen, regionsformand for HORESTA i Nordjylland, i Nordjyske Stiftstidende.

HORESTA foreslår en genopretningspakke med målrettede tiltag for turisme- og oplevelseserhvervet:

  1. Forlængelse og udvidelse af kompensation 2. Afgiftsfritagelse i 2020 og 2021 (energiafgifter og ejendomsafgifter) 3. Nedsat momssats på 8 pct. for hoteller og restauranter 4. Tredobling af markedsføring af dansk turisme 5. En særlig turisme taskforce Kampen for overlevelse er således langt fra slut. Hvis vi, som region og nation, gerne vil have et lige så stærkt turismeerhverv på den anden side af coronakrisen, som vi havde inden krisen ramte os, så skal vi smøge ærmerne op og finde nye, og flere, løsninger til et blødende erhverv.

Lars Mouritzen slutter, at HORESTA er kommet med fem stærke initiativer til en genopretning. Nu ønsker erhvervet politisk mod og vilje til at implementere dem.

Læs hele indlægget her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne