Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

”Effekten af denne krise er uden sidestykke og er allerede nu langt værre end de tidligere store kriser lagt sammen.”

Det skriver formanden for HORESTA Region Midtjylland, Jakob Beck Wätjen, i et indlæg i Århus Stiftstidende.

Han opfordrer regeringen og Folketinget til at komme et af landets vigtigste væksterhverv til hjælp efter COVID 19-krisen ved at gennemføre en genopretningspakke, som blandt andet bør indeholde en nedsættelse af momsen, en forlængelse af de eksisterende hjælpepakker og en tredobling af midlerne til markedsføring af Danmark.

”Når Danmark åbner igen, og vi passerer den 9. juni, er situationen stadig katastrofal. Det viser alt i historien os. Turismeerhvervet rejser sig væsentligt langsommere end andre erhverv, når der har været store kriser. Så der er brug for ekstra hjælp”, skriver Jakob Beck Wätjen.

I Midtjylland har 23,2 pct. af medlemmerne allerede sagt farvel til medarbejdere, og knap 13 pct. forventer at afskedige inden for kort tid. Kun syv pct. af virksomhederne beholdt bemandingen på samme niveau som før krisen.

”Alt i alt taler disse tal et eget meget tydeligt og trist sprog. Og det er ikke bare omsætning, der forsvinder. Det er også eksport. Dansk turisme skaber milliardindtægter fra udenlandske turister”, skriver regionsformanden.

Log ind