Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, er på fjerde år travlt beskæftiget med at skabe vækst og bæredygtig turisme for hele hovedstadsregionen. Til Standby.dk er han blevet interviewet til formatet 7eren, hvor en profil fra turismeerhvervet svarer på en række spørgsmål om deres fokus og virke. Med hensyn til overturisme svarer Mikkel Aarø-Hansen:

”København er som by ikke er ramt af overturisme – forstået på den måde, at der er for mange turister i København samlet set. Vi har valgt at spørge borgerne direkte i forbindelse med vores analyseprojekt 10XCOPENHAGEN, som vi offentliggjorde resultaterne af tidligere i år. Heraf fremgår det, at 81 procent af borgerne i København bakker op om, at byen fortsat skal markedsføres som destination over for rejsende. Det fremgår også, at der er meget få udfordringer med turismen i størstedelen af byen”.

Læs hele historien her.

500 parkeringspladser på vej til erhvervslivet i København

Teknik- og Miljøforvaltningen er derfor gået i gang med at etablere de første af i alt 500 p-pladser, som er reserveret til biler med gule nummerplader. Hvis man parkerer på pladserne med en almindelig hvid nummerplade eller en såkaldt papegøjeplade, risikerer man en p-afgift. Erhvervsparkeringspladserne kommer til at ligge over hele byen, men de fleste bliver placeret i centrum af København. 300 af pladserne ligger inden for betalingszonen, og bilisterne skal betale som normalt på pladserne.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Grønt lys til hoteludvidelse i København

Den norske hotelinvestor Wenaasgruppen får lov at udvide det 544 værelser store Radisson Blu Scandinavia på Amager med en ny hotelbygning på op mod ni etager og en kontorbygning på op mod syv etager. Det er mere end en fordobling af det eksisterende hotel på ca. 35.000 kvm., skriver EjendomsWatch.dk

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne