I 2017 brugte turisterne 5,7 mia. kr. i løbet af deres ophold i de fem nordligste kommuner i Nordsjælland, og de stod for næsten 1,4 mio. overnatninger. Det viser en ny rapport » Turismens økonomiske betydning«, som VisitDenmark har udarbejdet for VisitNordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er en omsætningsvækst på cirka 800 millioner kroner i forhold til den forrige undersøgelse, der kom for fire år siden. Rapporten vurderer, at turismen årligt skaber 7000 jobs i de fem kommuner Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Halsnæs og Gribskov. Men der er plads til øget udvikling, hvis det sker på en gennemtænkt måde, siger folketingsmedlem Birgitte Bergman, der er turisme- og kulturordfører hos de konservative - og tidligere ansat i VisitNordsjælland.

”Turismen skal være bæredygtig, vi skal tiltrække den rigtig type turister, som er værdiskabende, og som vil bruge vore kulturoplevelser, restauranter og værdikæder. Hvis lokalsamfund som Hundested og Gilleleje i endnu større udstrækning forstår at skabe helårsturisme - så vil det også komme de lokale samfund til gavn”.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Over 1400 restauranter er gået konkurs i Storbritannien

Det er blevet sværere at drive restaurant i Storbritannien indenfor "casual dining"-segmentet, hvor kunder vender ryggen til kæder som Byron, Strada, Gourmet Burger Kitchen og Jamie Olivers restauranter, skriver Fødevarewatch.dk.

Mangemillionær køber sig ind i kendt kaffekæde

Den kendte kaffekæde Riccos har igen fået en mangemillionær i ejerkredsen. August Lund, tidligere højt placeret Goldman Sachs-finansmand i London og nuværende hovedaktionær i restaurantkæden Cofoco, har således investeret i Riccos og fået en ejerandel på 50 pct., skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne