I 2017 brugte turisterne 5,7 mia. kr. i løbet af deres ophold i de fem nordligste kommuner i Nordsjælland, og de stod for næsten 1,4 mio. overnatninger. Det viser en ny rapport » Turismens økonomiske betydning«, som VisitDenmark har udarbejdet for VisitNordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er en omsætningsvækst på cirka 800 millioner kroner i forhold til den forrige undersøgelse, der kom for fire år siden. Rapporten vurderer, at turismen årligt skaber 7000 jobs i de fem kommuner Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Halsnæs og Gribskov. Men der er plads til øget udvikling, hvis det sker på en gennemtænkt måde, siger folketingsmedlem Birgitte Bergman, der er turisme- og kulturordfører hos de konservative - og tidligere ansat i VisitNordsjælland.

”Turismen skal være bæredygtig, vi skal tiltrække den rigtig type turister, som er værdiskabende, og som vil bruge vore kulturoplevelser, restauranter og værdikæder. Hvis lokalsamfund som Hundested og Gilleleje i endnu større udstrækning forstår at skabe helårsturisme - så vil det også komme de lokale samfund til gavn”.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne