I 2017 brugte turisterne 5,7 mia. kr. i løbet af deres ophold i de fem nordligste kommuner i Nordsjælland, og de stod for næsten 1,4 mio. overnatninger. Det viser en ny rapport » Turismens økonomiske betydning«, som VisitDenmark har udarbejdet for VisitNordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er en omsætningsvækst på cirka 800 millioner kroner i forhold til den forrige undersøgelse, der kom for fire år siden. Rapporten vurderer, at turismen årligt skaber 7000 jobs i de fem kommuner Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Halsnæs og Gribskov. Men der er plads til øget udvikling, hvis det sker på en gennemtænkt måde, siger folketingsmedlem Birgitte Bergman, der er turisme- og kulturordfører hos de konservative - og tidligere ansat i VisitNordsjælland.

”Turismen skal være bæredygtig, vi skal tiltrække den rigtig type turister, som er værdiskabende, og som vil bruge vore kulturoplevelser, restauranter og værdikæder. Hvis lokalsamfund som Hundested og Gilleleje i endnu større udstrækning forstår at skabe helårsturisme - så vil det også komme de lokale samfund til gavn”.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne