Wonderful Copenhagen tilbageviser rejsebogsforlaget Lonely Planets påstand om, at København er ramt af overturisme. Tværtimod har turismeorganisationen, Københavns Kommune og andre involverede parter taget en lang række initiativer for at hindre, at den danske hovedstad bliver et offer for overturisme som eksempelvis Venedig i Italien og Barcelona i Spanien, skriver Politiken.

Det siger direktøren for Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen. Samtidig afviser han også, at den EU-rapport om overturisme, ’Research for TRAN Committee – Overtourism: impact and possible policy responses’, som Lonely Planet omtaler, fastslår, at København er ramt af overturisme.

”Tværtimod. EU-rapporten fremhæver derimod København som en by, der arbejder på at undgå overturisme. Rapporten skitserer, hvordan der arbejdes med overturisme, men den konkluderer ikke, at vi som by er ramt af overturisme. Derfor er vi kede af Lonely Planet-omtalen, for den baserer sig på et forkert grundlag”, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne