Wonderful Copenhagen tilbageviser rejsebogsforlaget Lonely Planets påstand om, at København er ramt af overturisme. Tværtimod har turismeorganisationen, Københavns Kommune og andre involverede parter taget en lang række initiativer for at hindre, at den danske hovedstad bliver et offer for overturisme som eksempelvis Venedig i Italien og Barcelona i Spanien, skriver Politiken.

Det siger direktøren for Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen. Samtidig afviser han også, at den EU-rapport om overturisme, ’Research for TRAN Committee – Overtourism: impact and possible policy responses’, som Lonely Planet omtaler, fastslår, at København er ramt af overturisme.

”Tværtimod. EU-rapporten fremhæver derimod København som en by, der arbejder på at undgå overturisme. Rapporten skitserer, hvordan der arbejdes med overturisme, men den konkluderer ikke, at vi som by er ramt af overturisme. Derfor er vi kede af Lonely Planet-omtalen, for den baserer sig på et forkert grundlag”, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

København: Moderne hotel tager form gammelt fakultet

Nu er ombygningen af de historiske bygninger, der ligger som nabo til Rundetårn og Trinitatis Kirke, gået i gang, og om halvandet år kan man booke sig ind livsstilshotellet 25hours. Kæden findes allerede i udlandet med en ung og spændende indretning, skriver Kursuslex.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne