Ann Marie Søborg Karkov, direktør for VisitNordjylland, er jublende glad. Friske tal for udviklingen i Danmarks turisme viser, at Nordjylland er gået i udbrud og rykker fra resten af landet. Knap 300.000 flere overnatninger var der i årets første syv måneder i Nordjylland i forhold til 2018. Det er en fremgang på 6,11 procent. Danmark som helhed oplevede en vækst på 4,57 procent, skriver Nordjyske Stiftstidende.

”Nordjylland er atter tilbage i toppen af dansk turisme. Vi er den region i landet, der vækster mest efter en årrække med stagnerende overnatnings- og omsætningstal. Det er vi stolte af”, siger Ann Marie Karkov.

Flere turister og overnatninger skæpper i kassen. Det anslås, at omsætningen i turistbranchen er vokset med næsten en kvart milliard kroner i perioden januar til og med juli.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne