Det er en trecifret millionforretning at udleje københavnske boliger ud via Airbnb. Ifølge tal fra udlejningsportalen selv har Airbnb-værter i bydelene Nørrebro og Bispebjerg tjent mere end 105 millioner kroner på udlejninger fra august sidste år og frem til samme måned i år, skriver Berlingske.

Airbnb skriver desuden, at Nørrebro er den mest aktive bydel, hvad angår lejligheder, der kan lejes.

Sidste år udgav Københavns Kommune en analyse af boligmarkedet i byen, hvor det blandt andet blev beskrevet, hvordan det stigende antal udlejninger kan være problematisk.

”En del af udlejerne må forventes at få en indtjening, der gør, at de kan sidde i boligerne alene frem for at leje et eller flere værelser ud. (...) Det kan resultere i færre værelser til langtidsudlejning til for eksempel studerende,” lød det i analysen.

Danmarks største hotel skal have ny øverste chef

Når alle 1.202 værelser omkring påske er taget i brug er CabInn Copenhagen Danmarks største hotel. Det kan også gøre krav på titlen som Nordens største hotel, da det nuværende, Gothia Towers i Gøteborg, ifølge sin hjemmeside har præcis 1.200 værelser, skriver Standby.dk.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne