En kantine har fået en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Under et kontrolbesøg den 19. august, var der store problemer med allergimærkningen, skriver JV.dk.

I kantinen var der vildledende eller manglende allergenmærkning på i alt fem salgsprodukter. Eksempelvis var der fejl ved pølsehorn. Der stod ved produktet, at det indeholdt æg og mælk, selvom det ifølge producenten ikke indeholdte æg og mælk men udelukkende gluten som allergen.

Allergener kan i værste fald medføre døden for allergikere og at pligten til at oplyse om allergener har derfor med fødevaresikkerhed at gøre. Siden 2014 har det været et krav, at restauranter og andre spisesteder skal kunne oplyse deres kunder om de 14 mest almindelige allergene ingredienser, der er i maden.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Kantinedirektørs opråb preller af hos detailkæderne

Søren Kanne, der er divisionsdirektør i kantinekoncernen Coor, mener, at de danske dagligvareaktører i langt højere grad skal træffe valg for forbrugerne for dermed at spille en større rolle i forhold til at nedbringe fødevarebranchens klimaaftryk på kloden. Det opråb giver ikke umiddelbart genlyd hos de detailaktører på det danske landkort, som FødevareWatch har talt med.

Kantinekoncern vil se dagligvarehandlen tage mere ansvar

Økologi er ikke kun godt, og jordbær, blåbær og danske agurker i februar er decideret meningsløst. Det mener Søren Kanne, der er divisionsdirektør i service- og kantinekoncernen Coor, der er børsnoteret i Stockholm. Det skriver FødevareWatch.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne