En kantine har fået en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Under et kontrolbesøg den 19. august, var der store problemer med allergimærkningen, skriver JV.dk.

I kantinen var der vildledende eller manglende allergenmærkning på i alt fem salgsprodukter. Eksempelvis var der fejl ved pølsehorn. Der stod ved produktet, at det indeholdt æg og mælk, selvom det ifølge producenten ikke indeholdte æg og mælk men udelukkende gluten som allergen.

Allergener kan i værste fald medføre døden for allergikere og at pligten til at oplyse om allergener har derfor med fødevaresikkerhed at gøre. Siden 2014 har det været et krav, at restauranter og andre spisesteder skal kunne oplyse deres kunder om de 14 mest almindelige allergene ingredienser, der er i maden.

Nu har restauratør fået nok: En af Aarhus' ældste restauranter har fået nok af 'administrativt bøvl'

Fødevarestyrelsens smiley-ordning skal gøre det nemt for forbrugerne at finde de butikker og restauranter, 'der har bedst styr på fødevarereglerne'. Derfor er det faldet Rolf Nordentoft gevaldigt for brystet, at Restaurant Dauphine, som han er medejer af, nu for anden gang på få måneder har fået en sur smiley på den kontrolrapport, han skal klistre på døren, skriver Stiften.dk.

Nu kan køkkener søge penge til økologi-omstilling

Den økologisk omstilling af professionelle køkkener er med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres i ude i landets professionelle køkkener. Til gavn for både biodiversitet, vandmiljø og dyrevelfærd.

Log ind