En kantine har fået en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Under et kontrolbesøg den 19. august, var der store problemer med allergimærkningen, skriver JV.dk.

I kantinen var der vildledende eller manglende allergenmærkning på i alt fem salgsprodukter. Eksempelvis var der fejl ved pølsehorn. Der stod ved produktet, at det indeholdt æg og mælk, selvom det ifølge producenten ikke indeholdte æg og mælk men udelukkende gluten som allergen.

Allergener kan i værste fald medføre døden for allergikere og at pligten til at oplyse om allergener har derfor med fødevaresikkerhed at gøre. Siden 2014 har det været et krav, at restauranter og andre spisesteder skal kunne oplyse deres kunder om de 14 mest almindelige allergene ingredienser, der er i maden.

Fødevarestyrelsen indfører nyt koncept for kontrol og vejledning

Fremover vil kontrolbesøg i restauranter være stikprøvebaseret basiskontrol, hvor udpegningen sker ved hjælp af en analysemodel udviklet af Fødevarestyrelsen. Analysemodellen tager udgangspunkt i kontrol- og registreringsdata om virksomheden, og opdeler fødevarevirksomhederne efter behov for kontrol. Hyppigheden mellem basiskontrolbesøg varierer fra virksomhed til virksomhed og fra år til år.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne