På det seneste er en debat om overturisme i København begyndt. Nogle mener, at der er alt for mange turister og peger på syndere, der ikke har været deres opgave voksen. Andre forsvarer turisme og siger, at vi er langt fra et mætningspunkt og slet ikke har overturisme i Danmark.

Vores synspunkt er, at sandheden er et sted midtimellem, skriver Alexander Josiassen og Florian Kock, hhv. Professor og Associate Professor i Marketing og Turisme, CBS, i et debatindlæg i Politiken.

”Overturisme findes, og byer som Amsterdam, Venedig, Barcelona, Dubrovnik, og Prag oplever reel overturisme. Også mindre byer som Rothenburg ob der Tauber i Tyskland oplever overturisme. Set i det perspektiv er København som helhed ganske langt fra egentlig overturisme. På trods af at der ikke kan siges at være generel udbredt overturisme i København, så oplever København, i lighed med næsten alle større byer, midlertidig og lokal overturisme. I højsæsonen er områder som Nyhavn overfyldt af turister. Er det et problem? Ja, det er det for nogle af beboerne, hvis daglige liv påvirkes negativt af de mange turister”, lyder det i indlægget.

Læs hele debatindlægget her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Københavnerhotel i nye klæder

Brøchner Hotels har gennemført en renovering af Hotel Astorias værelser, gange og ikke mindst lobby samt bar, der nu står i en moderne nyfortolkning af det oprindelig Hotel Astoria, skriver Kursuslex.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne