Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Lige nu er det for dyrt og besværligt for mange små, lokale producenter at blive økocertificeret. Den problematik kan og skal løses på et højere sted. Det er nemlig aldrig viljen til at blive økologisk, der står i vejen, skriver hoteldirektør for Sinatur Haraldskær, Kari Brandsgard, i et indlæg på Altinget.dk.

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi elsker økologi. Økologi er både godt, vigtigt og velsmagende. Men det giver eksempelvis ingen mening at servere økologiske kartofler fra Spanien, hvis nabogården til et af vores seks hoteller producerer en bæredygtigt frembragt sort, som kan leveres på en trillebør”, skriver hun.

Kari Brandsgård tilføjer, at det heller ikke giver mening at tilbyde udenlandske økobananer og økoappelsiner, når man kan bruge frisk dansk frugt og danske bær fra hotellernes lokalområder.

Afsluttende lyder det, at hendes drøm er, at det bliver langt mindre tidskrævende for små producenter og leverandører at blive økocertificeret.

Log ind