Da Danmarks statsminister Mette Frederiksen den 16. september både roste dansk erhvervslivs klimaindsats og inviterede til branchemøder om den kommende klimalov, skete det med understregning af, at den grønne omstilling skal være til gavn for virksomhederne og skabe vækst, og at uligheden i samfundet ikke må stige.

HORESTAs direktør Katia K. Østergaard kvitterede for invitationen med at understrege, at netop Horestas medlemmer har mange års erfaring med klimavenlig og bæredygtighed virksomhedsdrift.

Turisme.nu har på den baggrund talt med med HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, om den grønne dagsorden.

”I vores branche har man gennem mange år haft fokus på at minimere madspild i restauranter og på hoteller, at mindske brug af plast, optimere forbrug og genanvendelse og mange andre tiltag, der grundlæggende er sund fornuft og som samtidig påvirker virksomhedens økonomi positivt. Green Key ordningen som er ‘opfundet’ i Danmark, og som nu findes i ca. 60 lande har længe haft fokus på klimamæssig bæredygtighed, så vi har kunnet vækste, samtidig med at vi er opmærksomme på vores klimaaftryk. Så vækst og bæredygtighed kan sagtens gå hånd i hånd, og kort sagt mener vi, at vi skal rejse klogere, men ikke nødvendigvis mindre.”

Læs hele historien på Turisme.nu.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne