Da Danmarks statsminister Mette Frederiksen den 16. september både roste dansk erhvervslivs klimaindsats og inviterede til branchemøder om den kommende klimalov, skete det med understregning af, at den grønne omstilling skal være til gavn for virksomhederne og skabe vækst, og at uligheden i samfundet ikke må stige.

HORESTAs direktør Katia K. Østergaard kvitterede for invitationen med at understrege, at netop Horestas medlemmer har mange års erfaring med klimavenlig og bæredygtighed virksomhedsdrift.

Turisme.nu har på den baggrund talt med med HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, om den grønne dagsorden.

”I vores branche har man gennem mange år haft fokus på at minimere madspild i restauranter og på hoteller, at mindske brug af plast, optimere forbrug og genanvendelse og mange andre tiltag, der grundlæggende er sund fornuft og som samtidig påvirker virksomhedens økonomi positivt. Green Key ordningen som er ‘opfundet’ i Danmark, og som nu findes i ca. 60 lande har længe haft fokus på klimamæssig bæredygtighed, så vi har kunnet vækste, samtidig med at vi er opmærksomme på vores klimaaftryk. Så vækst og bæredygtighed kan sagtens gå hånd i hånd, og kort sagt mener vi, at vi skal rejse klogere, men ikke nødvendigvis mindre.”

Læs hele historien på Turisme.nu.

Forsker: ”Hvordan undgår vi, at turismen bliver ‘ond’?”

De nye tendenser med en voksende middelklasse, der kan og vil rejse for at ‘spilde tiden’, stiller helt nye krav til styring og håndtering af dansk turisme. Tiden må nu være mere end moden til, at kommunerne gør alvor af at få lavet ‘sammenhængende turistpolitiske redegørelser’, der tager den langsigtede globale turisme udvikling alvorligt i et bæredygtigt perspektiv, skriver Peter Kvistgaard, turisme- og oplevelsesforsker, Ph.D. på Turisme.nu.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne