Siden slutningen af 2018 har den økologiske tagfarm Østergro, ejeren af bygningen på Østerbro og Københavns politikere kæmpet for at sikre en permanent fremtid for farmen i byen. Nu ser den mission – endelig – ud til at lykkes, skriver TV2 Lorry.

Sådan lyder vurderingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen og borgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), der mener at have nøglen til Østergros overlevelse.

Ejeren af bygningen, den tidligere racerkører Jac Nellemann, har nemlig ansøgt om at ændre anvendelsen af bygningen, og det har åbnet op for, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget kan give en dispensation fra antallet af parkeringspladser, som ellers var fastsat gennem Byggeloven.

"Jeg har en klar forventning om, at Østergro hermed er reddet, og det kan jeg kun være fuldt ud tilfreds med", siger Ninna Hedeager Olsen (EL).

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne