Siden slutningen af 2018 har den økologiske tagfarm Østergro, ejeren af bygningen på Østerbro og Københavns politikere kæmpet for at sikre en permanent fremtid for farmen i byen. Nu ser den mission – endelig – ud til at lykkes, skriver TV2 Lorry.

Sådan lyder vurderingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen og borgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), der mener at have nøglen til Østergros overlevelse.

Ejeren af bygningen, den tidligere racerkører Jac Nellemann, har nemlig ansøgt om at ændre anvendelsen af bygningen, og det har åbnet op for, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget kan give en dispensation fra antallet af parkeringspladser, som ellers var fastsat gennem Byggeloven.

"Jeg har en klar forventning om, at Østergro hermed er reddet, og det kan jeg kun være fuldt ud tilfreds med", siger Ninna Hedeager Olsen (EL).

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne