Lørdag fik Venstre ny ledelse, og tirsdag fordelte folketingsgruppen på ny de centrale poster i gruppebestyrelsen.

Dermed kan dansk politik komme ind i en fase, hvor det bliver mere tydeligt, hvordan det ledende oppositionsparti med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen som partiformand og formand for folketingsgruppen og Inger Støjberg på posten som næstformand vil agere i forhold til regeringen.

Med den nye ledelse mener Børsen, at Venstre skal holde fast i erhvervslivets interesser, når det kommer til debatten om udlændinge og international arbejdskraft.

Tidligere i år advarede virksomheder som Ikea og ISS og HORESTA om konsekvenserne af paradigmeskiftet, lige som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er bekymrede for, at virksomheder bliver mere tilbageholdende med at ansætte personer med flygtningebaggrund, hvis de risikerer pludseligt at skulle sige farvel til dem igen. I april fremhævede DA i en analyse, at omkring 15.000 flygtninge med op til ti års ophold i Danmark typisk arbejder i brancher med udtalt mangel på arbejdskraft.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne