”Lonely Planet advarer turister mod at besøge København”, ”Professor: København lader overturismen blomstre” og ”København får kritik for ikke at gøre noget ved overturisme”. Sådan lyder nogle af sommerens overskrifter fra medier, der har skrevet om det stigende antal udenlandske gæster, som i år lagde vejen forbi Danmarks hovedstad, fortæller Berlingske.

Men hovedstadsregionens officielle turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, mener ikke, man kan tale om overturisme i København. Det siger Tine Kastrup-Misir, der er kommunikations- og marketingdirektør i organisationen.

"I vores optik er der ikke overturisme i København som by. Det er København ikke ramt af, men vi anerkender, at man visse steder i Indre By oplever udfordringer. Det er bare mere nuanceret. Overturisme bliver hurtigt en diskussion om, hvorvidt der er for mange mennesker, men det er ikke nødvendigvis det, der er problemet,” siger hun.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Tættere på nyt københavnsk kæmpehotel

Arp-Hansen Hotel Groups største hotel er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Men titlen overtages til oktober i år af gruppens Wakeup-hotel i Borgergade ved Kgs. Nytorv. Det har i dag 498 værelser, men udvides med 272 værelser, så det kommer op på 770 – en udbygning til anslået 400 millioner kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne