Gennem de seneste år har restaurationsbranchen redet på en bølge af stigende omsætning, der på fire år frem mod 2018 er vokset med 25 pct. til 45,9 mia. kr. De gunstige tider har dog skabt store udfordringer med indtjeningen, viser en ny analyse fra revisions- og konsulenthuset Deloitte, skriver Børsen.

“De gode år trækker rigtig mange nye aktører ind i branchen, og det gør, at flere og flere har svært ved at tjene penge. Det er en tendens, der skinner mere og mere igennem,” siger partner i Deloitte, Claus Jorch Andersen.

Af analysen fremgår det, at det primære resultat pr. ansat er faldet med 34,2 pct. til 20.858 kr. fra 2016 til 2018. Det er blandt andet et resultat af, at det samlede antal af restauranter på få år er steget med 1400, forklarer Deloittepartneren.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne