København er en by med mange biler, og mange af dem er taxaer. Fra næste år skal taxaerne i hovedstaden have et skub i en grønnere retning, når der bliver etableret 50 taxiholdepladser, som kun kan bruges af el-taxier, skriver TV2 Lorry.

”Vi giver en fordel til de taxiselskaber, der går forrest med omstillingen fra diesel- og benzinbiler til el-biler. Det vil have en positiv effekt på både CO2-udledningen og den alt for høje luftforurening i København, siger Mette Annelie Rasmussen, Radikale venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen.

Dantaxi, som allerede er hoppet med på den grønne bølge, har lige nu 41 el-taxier og en 1 brint taxi, og de hilser det nye tiltag velkomment med fremstrakte arme. Dog håber Carsten Aastrup, direktør i Dantaxi, at politikerne vil gå et sidste stykke for den grønne omstillings skyld.

I en pressemeddelelse på Dantaxi 4X48’s hjemmeside skriver han, at man hos Dantaxi ”efterspørger politiske løsninger, der kan gøre det attraktivt for vognmanden at omstille driften her og nu."

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne